Havezathe Carpe Diem

Havezathe Carpe Diem  is gevestigd in een in 2009 gemoderniseerde en verbouwde boerderij gesitueerd in het pittoreske Vethuizen in Montferland. Onder de rook van Doetinchem en daardoor dicht bij de Duitse grens. Een wijds uitzicht met een mild heuvelachtig terrein, landbouw en op de achtergrond de Montferlandse bossen vormen het decor. Dé ideale plek om tot rust te komen, uit te waaien, activiteiten te ondernemen, steden en dorpjes te bezoeken of te sporten.

Op drie kilometer afstand van het gezellige Doetinchem, in het pittoreske Vethuizen, ligt onze mooie Havezathe. Hier op de Havezathe valt alles onder het motto Carpe diem; pluk de dag. Geniet van het leven en leef in het nu. Daarom is het elke dag buitengewoon genieten op de Havezathe. Het ruisen van de bomen, het knisperende grint en vooral de vergezichten over de landerijen van de Achterhoek zorgen voor een ultieme natuurbeleving. Een zéér geschikte uitvalsbasis om te wandelen (Pieterpad) en te fietsen in het prachtige landschap. Geniet van een wellness dagje of een heerlijke dag golfen op steenworp afstand van de Havezathe.

Als vergaderlocatie geroemd: warm en inspirerend. De Herenkamer, ’t Gebint en de Graanschuur zijn stuk voor stuk multifunctionele ruimtes en uitermate geschikt voor bijna iedere bijeenkomst.

Ook de keuken is al jaren een begrip in de Achterhoek. Onze chef-kok Lars Elshof en zijn keuken team proberen onze gasten iedere keer weer te verrassen met een regelmatig wisselend menu van de chef. Ons restaurant, gesitueerd op de oude deel, is een aanrader evenals het prachtige terras met uitzicht op de Montferlandse bossen.

Van René & Marja naar Pim & Rick

René & Marja

Havezathe Carpe Diem is opgezet door René en Marja Wijnands. Zij maakten hun droom waar. Hun passie dreef hen om Havezathe Carpe Diem te maken tot wat het nu is: een prachtig gemoderniseerd hotel, restaurant en vergaderlocatie.

Op 22 mei 2015 kwam René Wijnands onverwacht te overlijden. De zonen en schoonzoon van René en Marja, Bart, Pim en Rick, zwaaien vanaf 1 oktober 2015 de scepter op de Havezathe. Echter heeft Bart in 2021 besloten een andere richting, dan de horeca, te kiezen. Desalniettemin blijft de Havezathe een waar familie hotel.

Pim, Bart & Rick